МИЛО ЂУКАНОВИЋ НАЗВАО ЛУДАЦИМА СРБЕ КОЈИ БРАНЕ СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ

"Не дозволите да се ваша верска слобода злоупотребљава на начин на који се ових дана злоупотребљава да би се срушила Црна Гора. Не дозволите да будете део тог лудачког покрета", рекао је Мило Ђукановић у Тивту. 


"Веома јасно и са веома јасном поруком, ни ДПС ни ја немамо амбицију да уређујемо односе унутар цркве, али имамо врло јасну намеру да обезбедимо беспоговорну имплементацију онога што су уставна уређења, а то је одвојеност цркве и државе и загарантована слобода вероисповести за сваког ко жели да упражњава своја верска права и слободе", изјавио је Мило Ђукановић. 

"Нико никоме од вас неће одређивати где ћете да пођете, у коју цркву, нико вам из партије не може оспораватио ваше верско право. Казали смо поновићу, свако од вас треба да иде у складу са својим навикама у своју цркву, да се помоли богу, запали свећу, да крсти кога жели… То је нешто што је саставни део цивилизацијског и демократског поимања слободе сваког човека од стране ДПС. Али исто тако, не дозволите да се ваша верска слобода злоупотребљава на начин на који се ових дана злоупотребљава да би се срушила Црна Гора. Не дозволите да будете део тог лудачког покрета", рекао је он. 

Председник ДПС је констатовао да је великосрпски национализам морао мало утихнути након 2006. године, али никада се није помирио са црногорском независношћу и да даље сања свој сан, да се прекомпонује Балкан, да се направи увећана Србија, Албанија, Хртватска, а да остали нестану. 

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар