МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: МОШТИ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ НА САБОРУ У НИКШИЋУ

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије најавио је да ће мошти Светог Василија Острошког бити на великом црквено-народном сабору у Никшићу заказаном за 21. децембар. 


"Позивамо све људе да дођу да цјеливају (мошти), као што долазе у Острогу и цјеливају и муслимани… Има и филм који је урађен о једној муслиманки из Казахстана која је ту дошла, и која је имала виђење Светога Василија и њему се поклонила и дошла ту у Острог. Тако исто долазе масовно и римокатлоци. Свети Василије не дијели људе, свеци не дијеле људе као што и Христос коме се они клањају није дошао да дијели и да укида Закон и пророке, него да обједини и Закон и пророке и да они постану пророци читавог свијета, и да се (испуни) закон Божији који проповиједа и сведочи ова црква и Митрополија Зетска и Црногорска већ 800 година", казао је митрополит. 

Он је казао и да има намеру да око Божића позове на Светопетровску вечеру или ручак представнике свих политичких странака у Црној Гори, било да су муслимани, католици, Албанци или Црногорци. 

"Све представнике ћу да позовем на једну братску вечеру помирења свих у Црној Гори. Да на том помирењу и братској љубави градимо будућност, и своју и своје дјеце и Црне Горе, а не на мржњи, на деобама и свађама, крвопролићима и ономе што је грађено нарочито од 1941. године", казао је Амфилохије. 

Он је додао и да онај који је некрштен природно жели да црква буде некаква његова прћија. 

"Заиста се обраћам и овима који су сада на власти да прије свега схвате да ничија није до зоре горела, и да је свака власт од данас до сјутра као и наши животи. Према томе, ја их позивам да се они сами врате оном изворном црногорству, изворној Црној Гори, и да се ослободе од наслеђа братоубилачког и богоубилачког, јер све што је грађено овдје (у Манастиру Острог) грађено је на љубави према Богу и љубави према ближњима. То је свједочанство ове светиње", поручио је митрополит Амфилохије. 

Извор: rs.sputniknews.com

Нема коментара:

Постави коментар