БОГА СЕ НЕ БОЈЕ, ЂАВОЛУ СЛУЖЕ: ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ ПЛАНИРАЛИ НАПАД НА ДЕЧАНЕ

Шиптарски терористи на Космету планирали су да разнесу Високе Дечане, а приведенa је особа за коју се сумња да је хтела да изведе напад. 


Монаштво ове православне светиње нико није обавестио о овом догађају, ухапшени Албанац је у ствари оптужен за кривично дело пљачка и присила, а оштећена лица су сведочила да их је он месецима присиљавао да заједно нападну манастир. 

Привремене институције у Приштини покушале су да демантују повезаност овог догађаја са тероризмом, али портпарол "косовске полиције" Даут Хоџа није оспорио "хитан интерни извештај косовске полиције" из којег су ове везе јасне.  

Манастир Високи Дечани, једина српска светиња на Космету коју и даље чувају војници Кфора, честа је мета албанских екстремиста. 

Припадници италијанског Кфора су 2016. године осујетили план џихадиста да нападну манастир, а српске безбедносне снаге дошле су до сазнања да су Високи Дечани и Пећка патријаршија били мета за напад за божићне празнике 2018. године, али се од напада одустало.

Високи Дечани налазе се на листи Унескових заштићених споменика светске културне баштине. Војници Кфора дежурају испред светиње и уписују имена свих који у њу долазе, док је прилаз манастиру опасан додатном гвозденом оградом. 

После легитимисања посетилаца врата отвара чувар из помоћне зграде. 

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар