ЧУДО У МАНАСТИРУ РАКОВИЦА: ДЕЧАК СЕ МОЛИО НА ГРОБУ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА ПА ПРОХОДАО

На данашњи дан 2009. године, упокојио се у Господу Његова светост патријарх српски господин Павле. Стотине хиљада људи са простора Србије, Републике Српске и других крајева на којима живе православни, али и људи других вероисповести, испратило је омиљеног патријарха на вечни починак. Према сопственој жељи, патријарх Павле је сахрањен у порти манастира Раковица код Београда. 


Многи долазе на његов гроб да се моле, у нади за излечењем, у жељи за потомством и решавањем проблема. Неким верницима су молитве заиста помогле, а било је и оних који су се излечили од најтежих болести. 

О томе сведочи и Мирјана Баришић из Земуна, која већ десет година помаже манастиру Раковица и која потврђује да се на месту где патријарх Павле почива осећа посебан мир. 

"Чула сам разне приче о исцељењу, то су за мене чуда. Многима су молитве патријарху Павлу помогле, он и јесте био чудо. Један дечко из Ресника био је парализован, био је и у болници, али како је дошао овде на гроб патријарха да се моли, он је проходао! Још увек тешко хода, али верује да му је он помогао", прича нам Мирјана. 

Каже да то није једино чудо, као и да је чула за 20 случајева исцељења. 

"Павле је био светац који је ходао, заслужио је да и званично буде проглашен за свеца, заслужио је то још оног тренутка када је дошло пола милиона људи да му се поклони", истиче она. 

Молитве патријарху Павлу помогле су и Миланки Мартић из Кнежевца, која је чак и лично познавала патријарха Павла. "Желудац ми је био лоше и притисак, али откако долазим овде, ја сам боље, захваљујући Богу и патријарху Павлу ја сам добро. Лекове више не пијем. Чак ми је и лево уво крварило и молитве Павлу су помогле. Он је био наш живи светац, помогао је многима, чак и након упокојења. Један дечак је био болестан од рака, а његови баба и деда су долазили овде да се моле, а дечак, који сада има осам година, оздравио је. Има доста њих који нису могли да ходају, па су проходали, нероткиње су успеле да добију потомство, ово место је боље од болнице", прича у даху Миланка. 

Љиљана Обрадовић из Београда јуче је трећи пут посетила гроб патријарха Павла, а како нам је рекла, јуче ујутру јој је нешто рекло да треба да оде тамо и да се помоли. 

"Имала сам пре три месеца тежак удес, имам проблем са лактом и никако да ми буде боље, дужи период супруг и ја не можемо да добијемо потомство. Да не верујем да је овде долазило до излечења, не бих дошла, верујем да ће помоћи", каже она. 

"Иначе сам из Приштине, познавала сам патријарха Павла, он је био у Грачаници. Био је на Косову и Метохији уз свој народ кад је било најтеже, није се одвајао од нас, бодрио нас је и молио да не напуштамо огњишта. Причао је како је боље да се склонимо негде и сачувамо главу, али да не продајемо домове, јер ће доћи време да се вратимо. Кајем се што га нисам послушала." 

Београђанка Ружица Мравић долази на гроб покојног патријарха Павла једном месечно и каже да је Павле незаменљив. "Имам проблем са очима и очни притисак, откако сам почела овде да долазим, боље ми је." 

Извор: kurir.rs

Нема коментара:

Постави коментар