ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: ВУЧИЋ БОРБОМ ЗА "КОСОВО" ЗАСЛУЖИО ОРДЕН СВЕТОГ САВЕ

Зорана Михајловић осудила је нападе појединих црквених великодостојника и дела јавности на Александра Вучића због одлуке Српске православне цркве (СПЦ) да му додели орден Светог Саве.  


"Свима који критикују и при томе омаловажају највеће признање СПЦ, не смета председник Србије. Смета им жеља Вучића да Срби и Албанци постигну компромисно решење око КиМ, смета им његова политика непристајања на то да Албанци на Косову добију све, а да Срби не добију ништа", наводи Михајловић у саопштењу достављеном медијима.  

Она је оценила да ти напади показују да су они који не желе да се на КиМ било шта промени спремни на "јефтино политиканство", у које, наводи, "увлаче све, па и патријарха српског, господина Иринеја, и Синод СПЦ". 

"Председника Вучића нападају они који желе да и даље имамо замрзнути конфликт са Албанцима, да тиме у ствари држе замрзнуте наше грађане на КиМ, као и будућност Србије. То је њихов циљ, а не да председник Србије не добије највиши орден СПЦ. И управо зато и због његове искрене жеље да реши овај вековни проблем, честитам председнику Вучић на Ордену Светог Саве", нагласила је Михајловићева. 

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је раније да се не слаже са одлуком Синода СПЦ да орден Светог Саве додели Вучићу. 

Извор: tanjug.rs

Нема коментара:

Постави коментар