ВУЧИЋ ИМ ДАО РЕЧ: ГРАЂАНИ ЋЕ ТАКСИСТИМА ПЛАЋАТИ НОВА ВОЗИЛА ИЗ БУЏЕТА?

Први пут од почетка октобра таксисти јуче нису блокирали београдске улице јер је пао договор са Александром Вучићем. 


Председник Србије зауставио је штрајк, али конкретне детаље о томе како му је то пошло за руком јуче нисмо успели да сазнамо ни од таксиста али ни из Вучићевог кабинета. Незванично сазнајемо да Вучић није хтео да стане на страну ни компаније "КарГо" ни таксиста, али је таксистима обећао субвенције за нова кола, не прецизирајући ни колико ни када. 

"Таксисти су потпуно посвећени унапређењу своје службе, томе да њихова услуга буде на највишем нивоу, а држава је спремна да им понуди субвенције за то", рекао је Вучић након састанка. 

Представници таксиста који су преговарали у име штрајкача који су 12 дана блокирали улице око Владе Србије рекли су како је договорено да ће убудуће да се "проверава да ли се све обавља по закону". 

"Апликација је такође проблем, јер то привредно друштво које послује по апликацији није регистровано за обављање превоза путника у друмском саобраћају", рекао је Александар Бјелић из Удружења таксиста Србије који је био на преговорима. Он је рекао и да су се обавезали да ће имати стрпљења, те да је идеја председника била да се квалитет услуга подигне. 

"Наравно да таксисти морају да мењају слику о себи и то ћемо да радимо", рекао је Бјелић. Та промена слике би требало да подразумева и начин облачења, обраћање клијенту, начин наплате. Бјелић је након састанка најавио и увођење камере у свако возило, ГПС, а таксисти ће добити рок од три године да замене свој возни парк и уведу квалитетнија возила. 

Међутим, сви они који дугују држави новац за порез, а процењује се да је то готово половина од 7.000 таксиста, мораће, а то је истакао и Бјелић, да дуг измире до 5. новембра. У супротном неће моћи да обнове своје дозволе. 

Из свега овога, није најјасније како је састанак погодовао таксистима, осим у делу "субвенција" о којима се нико не изјашњава конкретно. Да ли то значи да ће решење проблема као ономад у случају стамбених кредита у швајцарцима бити пронађено у републичком буџету? 

Извор: danas.rs

Нема коментара:

Постави коментар