ДОКЛЕ ВИШЕ: ЗБОГ БЛОКАДЕ ТАКСИСТА И ДАНАС ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ

Велики број линија градског превоза током јучерашњег протеста таксиста биле су у прекиду, много полазака је каснило, а било је и измена траса. План промена траса, као и преусмеравање аутобуса врши се оперативно, односно тек када крене протест таксиста. 


Поучени исуством од јуче, када је велики број линија доживео промене, постоје неке, додуше незваничне информације, куда би се могле кретати поједине линије. Па тако, јуче је линија 553 била скраћена из правца Чукарице до Сајма, са променом смера кретања преко Мостара. 

Аутобуси 30, 31Л, 33, 39, 42, 47, 48, 59, 401, 402 биле су скраћене до Аутокоманде, линија 46 до Мостара, 83 до Старог Сајмишта, а 601 до Сава центра. 

Трамвајске линије 7 и 9 из правца Блока 45 саобраћаће до Господарске механе и назад. Линија 3Л1 из Топчидера возиће до Пристаништа, докле ће саобраћати и трамваји на линији 12 са Бановог брда, али ако буде поново блокирана Савска, са Чукарице ће трамваји ићи само до Господарске Механе. Само трамваји на линијама 11 и 13 држаће се своје редовне трасе, јер иду преко Моста на Ади. 

Из приватног предузећа "Ласта", која држи више линија ЈГП ка приградским насељима, рекли су за "Блиц" да су поласци јуче били мање више нормални, осим што је било кашњења на линији ка Лазаревцу. 

"Аутобусе који стају на Савском тргу преусмераваћемо преко Газеле. Траса би требало да буде Газела, Бранков мост, Карађорђева, Савска улица, и даље редовно", рекли су из овог предузећа. 

Ако Савска улица буде поново блокирана у оба смера, почетно стајалиште уместо код бивше Главне железничке станице, требало би да буде "Палата правде", као што је то био случај јуче. 

Београдска аутобуска станица 

Због блокаде таксиста у Савској улици, према неким незваничним информацијама, сви поласци са БАС ишли су преко Старог савског моста, па даље редовно. Ово се пре свега односи на међуградске и приградке линије. Међутим, званично обавештење о свим поласцима, као и евентуалним проблемима, нисмо могли добити из овог предузећа. 

Извор: blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар