ОВО СЕ ЧЕКАЛО: РУСКИ СИСТЕМИ С-400 И "ПАНЦИР С" СТИГЛИ У СРБИЈУ

Дивизион С-400 и батерија "Панцир С" пребачени су у Србију где ће први пут учествовати на војним вежбама у иностранству, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије. 


"Руске јединице за противваздушну одбрану са противавионским ракетним системима пребачене су војним транспортним авионом на територију Србије", наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије

У саопштењу се прецизира да ће системи учествовати у другој фази заједничких војних вежби "Словенски штит 2019". Министарство додаје да је ово први пут да дивизион С-400 и систем "Панцир С" учествују у војним вежбама на територији стране државе. 

Заједничка тактичка вежба са бојним гађањем ракетних јединица ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације "Словенски штит 2019" одржава се на територији Републике Србије. 

Како је саопштило Министарство одбране Србије вежба ће бити реализована у рејону аеродрома "Пуковник-пилот Миленко Павловић" на Батајници и на полигону "Пасуљанске ливаде", уз ангажовање и осталих јединица из састава Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије. 

Циљ вежбе је образовање и употреба заједничке групације ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације у противваздухопловној одбрани територије, као и употреба снага војске у одбрани од извиђања и дејства непријатеља из ваздушног простора и обучавање и увежбавање команди и јединица за припрему и извођење операције ПВО. Руководилац вежбе је командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства РВ и ПВО, бригадни генерал Тиосав Јанковић. 

Осим ракетних система ПВО који су у саставу Војске Србије, на вежби ће бити коришћени и ракетни системи ПВО из састава Ваздушно-космичких снага Руске Федерације. 

Извор: politika.rs

Нема коментара:

Постави коментар