НОВИ УПАД РОСУ: ВИШЕ ОД 100 СПЕЦИЈАЛАЦА СА 25 ЏИПОВА НА СЕВЕРУ КОСМЕТА

Jутрос око 5:50 више од 100 припадника јединица РОСУ са 25 оклопних возила и џипова упало је на север Косова и Метохије. 


Према информацијама приштинских медија, полиција је ухапсила Радета Басару, вишег полицијског службеника у полицијској станици у северној Косовској Митровици, као и још једну особу чије име није објављено. 

Наводно, намера је била да се обави хапшење још једног високог функционера полиције, односно шефа операција Жељка Бојића. 

Обојица су, према специјалном тужиоцу, осумњичени су за организовани криминал, учешће у прикривању доказа и друге активности везане за убиство Оливера Ивановића. 

Поред тога, тужилац је рекао да је сва та акција изведена по налогу Специјалног тужилаштва, а извршио га Основни суд у Приштини, Одељење за тешка кривична дела. 

У саопштењу косовске полиције се потврђује да је у раним јутарњим часовима на северу Митровице полиција спровела акцију у вези са убиством Оливера Ивановића.

"Ова полицијска акција изведена је на основу налога за претрес који је издао Основни суд, Посебно одељење, а који је резултирао хапшењем осумњиченог полицајца (РБ) укљученог у налог за претрагу", наведено је у саопштењу. 

Наводи се да се трага за другим осумњиченим полицајцем. 

"Током полицијске акције ухапшен је још један осумњичени коме је пронађено оружје. У операцији су пронађена и заплењена још два оружја и муниције", истиче се у саопштењу. 

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар