ЗЕМАН ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ: ЧЕШКА РАЗМАТРА ПОВЛАЧЕЊЕ ПРИЗНАЊА "КОСОВА"

Премијер Чешке, Андреј Бабиш, изјавио је после редовног неформалног састанка са председником Милошем Земаном да ће питање повлачења самопроглашене независности "Косова" сигурно бити размотрено на координационом састанку за спољну политику. 


"Председник се позива на Резолуцију посланичког дома парламента, у којој су посланици захтевали од владе тадашњег премијера, Мирека Тополанека, да не призна независност Косова. О томе ћемо разговарати на састанку којем ће присуствовати министри унутрашњих и спољних послова, председник Сената и председник Посланичког дома", рекао је Бабиш. 

Упитан да ли је одбацио промену става о признавању тзв. Косова, одговорио је негативно. 

"Не кажем то. О томе сам разговарао с председником. Председник каже да је наш став настао и због чињенице да смо две недеље били у НАТО-у, да је то била политичка одлука, али да је његово мишљење о признавању Косова негативно", рекао је Бабиш. 

Током посете Србији прошле недеље председник Земан је рекао да жели да с највишим званичницима земље разговара о могућности да Чешка повуче признање Косова, а Бабиш је тада рекао да не види разлог да Чешка промени став о том питању. 

Извор: rs.sputniknews.com

Нема коментара:

Постави коментар