СКУПШТИНА СРБИЈЕ: ПУТАРИНА ПОСКУПЉУЈЕ ЗА 12 ОДСТО, КОМУНАЛЦИМА ШИРА ОВЛАШЋЕЊА

Скупштина Србије усвојила је данас измене Закона о накнадама за коришћење јавних добара којима се цена путарине у Србији повећава за 12 одсто и Закон о комуналној милицији.  


Цена путарине повећава се како би могла да се одржи даља изградња и одржавање путева и делимично се постиже усклађивање са директивом Европске уније која прописује да путарина треба да обезбеди реалне трошкове одржавања, развоја и изградње аутопутева. 

Министар финансија, Синиша Мали, рекао је у расправи да је 2019. година кључна и можда најважнија за развој инфраструктуре у последњих 70 година. 

Он је додао да на српским ауто-путевима има све више аутомобила, наводећи да је 2018. године прошло 53.700 возила, што је за 45 одсто више него 2014. године. 

Скупштина Србије усвојила је данас и Закон о комуналној милицији који омогућава да и општине, а не само градови, могу да планирају њено формирање. 


Закон уводи два нова овлашћења, заустављање и прегледање возила, као и прикупљање обавештења у циљу откривања прекршаја и њихових учинилаца. 

Припадницима комуналне милиције биће омогућен рад у цивилу, али искључиво по писменом налогу начелника комуналне милиције. 

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар