ПРЕМИНУО ПРЕТУЧЕНИ СРБИН У РИЈЕЦИ: НИ КАДА СЕ ОНЕСВЕСТИО ХРВАТ НИЈЕ ОДУСТАЈАО

Радоје Петковић, потпредседник Вијећа српске националне мањине Града Каства и члан жупанијске организације СДСС-а, преминуо је од последица напада у којем га је пре месец и по дана претукао Илија Главић. Мотиви напада још нису расветљени. 


Истакнути члан српске заједнице Приморско-горанске жупаније Радоје Петковић (63) подлегао је у суботу повредама које је задобио у нападу пре месец и по дана испред једног кафића код Ријеке.

Радоје Петковић је био грађевински предузетник, потпредседник Вијећа српске националне мањине Града Каства и члан Надзорног одбора жупанијске организације СДСС-а.  

Полиција је као нападача идентификовала Илију Главића (48). 

Петковић је, након кратке препирке са Главићем у локалу, кренуо према свом аутомобилу, а Главић га је сустигао на паркингу и брутално напао. 

На снимцима надзорних камера види се да Главић није одустајао од удараца чак ни када је Петковић изгубио свест и пао на тло. 

Радоје Петковић је од напада био у ријечкој болници у стању индуковане коме. 

Преминуо је у Огулину, где је пре неколико дана био премештен. 

Припадници српске заједнице открили су да је осумњичени нападач Илија Главић, родом из једног села крај Босанског Брода, одраније био познат тужилаштвима Босне и Херцеговине и Републике Српске. 

Извор: rts.rs

Нема коментара:

Постави коментар