ЊЕГОШ СЕ ПОНОСИ: СРБИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ОДБРАНИЛИ КРСТИОНИЦУ КОД ТИВТА

Секретар одбора за изградњу манастира Превлаке, отац Михајло Бацковић, позвао је полицајце да се повуку, да оду кућама и загрлиле своју децу, како би били поносни на очеве који нису направили безумље и послушали наређење да руше светињу. 


Најављено рушење Крстионице "Суза Његошева" на Превлаци Светог Архангела Михаила код Тивта, која је саграђена крајем прошле године у тиватском заливу, данас није обављено. Полиција се јутрос око седам сати повукла, након што се код Крстионице окупило неколико стотина грађана. Они су поручили да се неће разилазити док држава не одустане од рушења. 

Радио Тиват јавио је да рушење крстионице није обављено, јер је велики број верника са свештенством држао молебан и опколио грађевину чије рушење је требало да буде обављено јутрос у девет сати, а на основу решења Дирекције за инспекцијске послове и надзор Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе. 

Јаке полицијске снаге опколиле су јутрос рано крстионицу "Суза Његошева" на Превлаци Светог Архангела Михаила, код Тивта. Мада је рушење крстионице било најављено за девет часова, полиција је дошла у четири сата и 35 минута и то са угашеним светлима са мора, покушавши да тајно и нечујно опколе Крстионицу у којој се мноштво народа молило и учествовало на служби Божијој, јавља портал "Ин4С". 

Тренутно су три кордона полиције опколила острво са свих страна, са копна и мора. 

Свеноћно бдење служили су свештеници Борис Радовић, Михајло Бацковић, Ђорђе Оровић и игуман манастира Превлака о. Бенедикт. 

Секретар одбора за изградњу манастира Превлаке отац Михајло Бацковић позвао је полицајце да се повуку, да оду кућама и загрлиле своју дјецу, како би били поносни на очеве који нису направили безумље и послушали наређење да руше светињу. 

Бацковић је, у изјави за портал "Ин4С", осудио полицијски десант. 

"Као терористи, у току ноћи, покушали су да упадну снаге безбедности, а у том тренутку ми је изгледало као НАТО напад, јер су дошли са два брода, са чамцем и са десантним бродом, пробали су да се искрцају на нашу крстионицу, и да пробају да уђу на капију са интервентом јединицом", казао је Бацковић. 

Извор: politika.rs

Нема коментара:

Постави коментар