МУСЛИМАНСКИ КОЉАЧ ПРОВОЦИРА: НАСЕР ОРИЋ НА ПЛАНИНИ ИЗНАД ВАЉЕВА И У УЖИЦУ?

Ратни командант тзв. Армије БиХ у Сребреници, Насер Орић, објавио је фотографије на свом профилу на Фејсбуку за које тврди да су снимљене на територији Србије.  


Насер Орић је објавио две фотографијe, једна је његов селфи снимљен наводно на врху Пашине равни, изнад Ваљева, а друга са певачем Авдом Хусеиновићем у кафани, наводно у Ужицу.  

Хусеиновић је, иначе, близак Орићу, којег често на друштвеним мрежама брани, уз нападе на српске медије када пишу да је Орић злочинац, с обзиром на то да му се на терет ставља мучење и убиство 2.000 Срба у Сребреници и Братунцу. 

Иначе, Суд БиХ је крајем прошле године донео ослобађајућу пресуду за Орића за ратне злочине над Србима. 

Орић је ухапшен 10. јуна 2015. године на граници Француске и Швајцарске по захтеву Србије, која га је сумњичила за ратне злочине почињене у селу Залазје код Сребренице. Србија и БиХ су послале захтев за његово изручење. Изручен је БиХ, након чега му је Суд БиХ одредио мере забране, а Орић се бранио са слободе. 

Одбрана је од Хашког трибунала тражила обуставу поступка против Орића за ратне злочине у Сребреници, с обзиром на то да му је већ суђено за те злочине. Трибунал у Хагу је одбио захтев одбране. 

Хашки трибунал је Орића 2008. године правоснажно ослободио кривице за злочине почињене у Сребреници. 

Извор: rs.sputniknews.com

Нема коментара:

Постави коментар