ДЕМОЛИРАЊУ ХОТЕЛА "ШУМАДИЈА" ПРЕТХОДИЛИ ПРЕГОВОРИ СА ОЦЕМ НЕБОЈШЕ СТЕФАНОВИЋА

Хулиганском демолирању хотела "Шумадија" на Бановом Брду у Београду, средином фебруара, претходили су преговори око продаје тог угоститељског објекта које је водио Бранко Стефановић, отац српског министра полиције Небојше Стефановића, пише Балканска истраживачка мрежа (БИРН). 


У тексту се наводи да се министар Стефановић у међувремену, преко посредника, нудио да, како се тврди, "исправи брљотине свог оца". 

БИРН пише да је 15. фебруара око 20 часова у хотел "Шумадија" упало петнаестак крупних момака са "фантомкама" на главама, који су секирама и палицама полупали и демолирали улаз у хотел. 

"Свега пар минута потом запослени у хотелу добили су новог претпостављеног, Мирослава Билановића, представника компаније B&B group која је седам дана раније на лицитацији овај хотел са четири звездице купила за 280.000 евра. Билановић је у хотел ушао заједно са полицијом која је дошла на увиђај. За то време, претходни власник Његомир Килибарда немо је седео у ресторану хотела и у страху посматрао шта се дешава. Испред хотела, затрпане срчом, остале су баштенске столице", наводи БИРН. 

Та мрежа цитира старог власника Килибарду који тврди да је хотел купио за три милиона евра и у међувремену уложио још три милиона и који је оптужио другу страну да су покушали да му отму хотел уз помоћ батинаша за десет пута мањи износ. 

Он каже да су том догађају претходили састанци са Бранком Стефановићем, оцем српског министра полиције, који се самоиницијативно нудио "да помогне" око исплате дуга који је имао. 

"Три пута сам се састао са њим и то на његову иницијативу. Рекао је да жели да ми помогне око исплаћивања дуга, а да му за узврат продам хотел. У једном тренутку смо и утврдили цену од милион евра", рекао је Килибарда за БИРН. 

Бранко Стефановић је за БИРН потврдио да се састајао са Килибардом и да су разговарали о позајмици и хотелу. 

"Хтели смо да помогнемо том несрећнику јер је сложио причу да га нека мафија јури за паре, али када је дошло до тога да та прича постане озбиљна показало се да је преварант", рекао је Стефановић за БИРН. 

БИРН наводи да се после разговора који су новинари те куће имали са Килибардом њему јавио човек који се представио као заступник министра полиције и у име свог послодавца понудио да "исправи брљотине министровог оца", како је БИРН-у доцније пренео Килибарда. 

"Док Килибарда преговара са изаслаником министра Стефановића, позивају га у полицију да би дао изјаву о упаду хулигана у хотел, а онда напрасно отказују саслушање не дајући никаква даља објашњења. 

Баштенске столице које су стајале на разлупаном улазу хотела сада су премештене у ресторан чији је власник отац српског министра полиције", додаје се у тексту. 

БИРН додаје да Стефановић одбија да подробније разговара са његовим новинарима, МУП избегава да пружи одговоре о истрази која би требало да покаже ко је унајмио и послао "фантоме" да полупају хотел, као и да постоје показатељи да је истрага стопирана због умешаности оца министра полиције. 

Извор: beta.rs

Нема коментара:

Постави коментар