ВУЧИЋ: ДА СМО ПРИХВАТИЛИ РАЗГРАНИЧЕЊЕ У ВРЕМЕ ЋОСИЋА, САД БИСМО БИЛИ У ЕУ

Да смо прихватили идеју разграничења као решење за Косово и Метохију, када је Добрица Ћосић први пут то понудио, данас бисмо били чланица ЕУ, изјавио је председник Александар Вучић и истакао да је Србија у време када су Ћосић, а и Ђинђић о томе говорили, имала много више на Косову од онога што има данас. 


Он је тако одговорио на питање РТС поводом подсећања из ЛДП-а да су се Зоран Ђинђић и Добрица Ћосић залагали за идеју разграничења као решење за Косово и да мисли да ће "боље проћи од њих" у реализацији те идеје.

"Да смо, када је Ћосић то први пут понудио, то прихватили, данас бисмо били чланица ЕУ. Данас бих са сигурношћу могао да кажем да ће Фолксваген код нас, овако су нам шансе невелике у поређењу са земљама ЕУ, јер нисмо чланица, уз проблем Косова", рекао је Вучић за РТС. 

Он је указао да је Србија, у време када су Ћосић, а и Ђинђић о томе говорили, имала много више на Косову од онога што има данас. 

Вучић је напоменуо да је 2001/2002. године разговарао са Ђинђићем у Скупштини о Косову, у присуству Јовановића, када је наша ситуација била много повољнија, важила је прича "стандардни пре статуса", нисмо имали пресуду Међународног суда правде, нисмо имали границу на Јарињу и Брњаку... 

"Сада смо у много тежој ситуација, али бисмо одједном желели много више. То је зато што људи немају никакву одговорност...", рекао је Вучић. 

Председник је напоменуо да он нема никакав проблем са плаћањем политичке цене за политику коју води, па и према Косову, јер се, каже, политиком не бави да би преживео још један дан, као што су, каже, радили његови претходници на власти, већ да би нешто остало иза њега. 

"То нешто нису пусти снови, већ фабрике, запослени људи, живот за будућност Србије, али то је и заштита националних и државних интереса, на реалној, одговорној и озбиљној бази. А, цена, мање-више... То није нарочито важно. Када сте у политици, увек морате да буде спремни да платите највишу могућу цену", рекао је Вучић. 

Извор: tanjug.rs

1 коментар:

  1. Председниче, границу на Брњаку и Јарињу сте Ви и Дачић поставили. Ви сте потписали Бриселски споразум, Ви сте укинули све то што смо имали 2002. године. Ви водите разговоре о Космету већ скоро 7 година. И Ви сте најодговорнији за тешку ситуацију у којој се налази Србија. Ви сте ушли у коалицију са Рамушем Хардинајем, Ви држите његову Владу у приштини. Косово је Србија - сваки педаљ! Треба једноставно да прогласите окупацију, али то нећете да урадите јер се тада треба рећи и ко су окупатори. Пошто Ви радите против Устава Србије на који сте се заклели, а укорист ЕУ и НАТО пакта и њихових бомби, илузорно је очекивати ћете именовати те наше крвнике за окупаторе. Сада нам испирате мозак глупостима које више нико неће да слуша. Сада сте схватили да су Вас преварили они за које тврдите да су Вам пријатељи...

    ОдговориИзбриши