ИВИЦА ДАЧИЋ: РАЗГРАНИЧЕЊЕ ЈЕ ЗВАНИЧНИ ПРЕДЛОГ БЕОГРАДА

Предлог Београда у преговорима са Приштином је идеја о разграничењу, рекао је министар спољних послова, Ивица Дачић. 


"Да на такав начин решимо наш проблем, то је наша званична понуда", рекао је Дачић на питање новинара да ли је званична позиција Београда за решавање косовског питања да се разговара о разграничењу. Он је истакао и да евентуална линија разграничења још није написана, нити утврђена. 

Дачић је рекао да је председник Александар Вучић у начелу дао идеју о разграничењу, да је то принцип и једини реалан начин да се дође до компромиса, али да се та идеја није разрадила у дијалогу. "Кад је он почео да прича о томе, о разграничењу, да уопште желимо тако нешто, сви су скочили и напали га. До сада су постојале само две опције, или је Косово покрајина, или је независно, ни о чему другом се није говорило", рекао је Дачић. 

Упитан шта значи разграничење које је предлагао Вучић, Дачић је рекао да је то била само идеја која треба да дође на дневни ред и да се материјализује. "Можда има и других идеја око којих може да се постигне компромис", додао је Дачић. 

"Где се договоримо, где је прихваљиво и за једну и за другу страну", одговорио је Дачић, упитан где би било место разграничења.

Извор: tanjug.rs

1 коментар:

  1. Прочитајте Устав!!! Ко Вас је овластио да крчмите нашу дедовину??? Бруко и срмото имена Српског! Косово је Србија! остаћете за вијек и вјекова запамћени као мековрате дрћаворатурџије!!!

    ОдговориИзбриши