КОСОВО ЈЕ СРБИЈА: И КОМОНВЕЛТ ДОМИНИКА ПОВУКЛА ПРИЗНАЊЕ КОСОВСКЕ НЕЗАВИСНОСТИ

Комонвелт Доминика, острвска држава у Карипском мору, oсма је по реду земља која више не признаје "Косово" као независну државу. 


Пре Комонвелта Доминика, признавање косовске независности повукли су Суринам, Либерија, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја и Лесото. 

Комонвелт Доминика "суспендује свој став о признавању Косова све до исхода дијалога Београда и Приштине", наводи се у Меморандуму Министарства спољних послова те државе, којим је Министарство спољних послова Србије обавештено о промени њеног става према косовској независности. 

"Након детаљног разматрања и у светлу препорука Генералне скупштине УН и Међународног суда правде, договорили смо се да ревидирамо нашу раније заузету позицију у вези признавања Косова као независне државе", наводи се у Меморандуму. 

"Влада Комонвелта Доминике сматра да њена подршка решењу будућег статуса Косова треба да буде подршка дијалогу Београда и Приштине уз посредовање ЕУ, а не дефинисање статуса пре окончања дијалога. Када две стране буду постигле споразум, Влада Комонвелта Доминике ће доследно подржати позицију договорену између две стране", каже се у документу. 

"За сада, Влада Комонвелта Доминике суспендује свој став о признавању Косова све до исхода поменутог дијалога", наводи се у Меморандуму. 

Извор: tanjug.rs 

Нема коментара:

Постави коментар