ОЧАЈНИ ОТАЦ ТРАЖИ ОДГОВОРЕ ОД НАДЛЕЖНИХ: УДАЛА СЕ ДЕВОЈЧИЦА КОЈУ ЈЕ СИЛОВАО ОЧУХ

Малолетна С.М. из Буковца код Деспотовца удала се пре недељу дана. Како незванично сазнајемо она је после школе јавила мајци и Центру за социјални рад да не долази кући. Од тада више није ни ишла у школу, а њена мајка сада тражи од школе да је испишу. 


Школа је контактирала Центар за социјални рад али није било помака. Малолетна С.М. је свом оцу Саши Мратићу јавила да се удала и да не иде више у школу, а затим га блокирала на друштвеним мрежама. Тим поводом контактирали смо њеног оца Сашу Мратића који је шокиран свим овим дешавањима. 

"Моје слутње су се обистиниле. Дозволили су мојој ћерки да се уда само како би и даље била близу мајке. Мoја ћерка је била жртва силовања од стране очуха у мајчиној кући, он је ухапшен и осуђен на 12 година, а девојчица је из хранитељске породице враћена мајци. Она има само 16 и по година, није јој место код мајке, али није ни за удају. Посебно се противим исписивању из школе. Затражио сам од надлежних органа да ми одговоре где се моја ћерка удала, када и ко је то дозволио", изјавио је Саша Мратић за Српске интернет новине.

Извор: sin.rs

1 коментар:

  1. Брачна зрелост по Породичном закону Србије стиче се пунолетством, са навршених 18 година живота. Изузетно, и малолетник који је навршио 16 година живота ако му суд у ванпарничном поступку дозволи закључење брака.

    Дакле, најмлађа особа која може ступити у брак према нашем праву мора да има 16 година и одобрење суда. Притом, малолетник мора да упути предлог суду за давање дозволе за склапање брака, објасни да је душевно и телесно зреО, те да слободном вољом жели да ступи у брак са својим ПАРТНЕРОМ. На суду је да у сваком конкретном случају цени да ли су се испунили услови да изда дозволу.

    ОдговориИзбриши