АРНО ГУЈОН: НЕЋУ СЕ СМИРИТИ ДОК НЕ УКИНЕМ ТУ СРАМНУ ОДЛУКУ И ПОНОВО ПОМАЖЕМ СРБИМА

Оснивач удружења "Солидарност за Косово", француски хуманитарац Арно Гујон, овластио је свог адвоката да поднесе тужбу Управном суду "Косова" на решење косовског министарства унутрашњих послова о забрани уласка у покрајину, пошто је одбило жалбу на одлуку донету 10. септембра. 


"Одлука привремених косовских институција је арбитрарна, без образложења и рока и као таква је бесмислена. Надам се да ће Управни суд укинути ову забрану. Али уколико не успемо, жалићемо се и Европском суду за људска права у Стразбуру. Нећу се смирити док не будем успео да укинем ту срамну одлуку и поново помажем Србима на Косову и Метохији", рекао је Гујон.

Задовољан је, како каже, подршком и помоћи коју је добио од Канцеларије за Косово и Метохију чим му је уручена ова забрана. 

"На сваком кораку осећам огромну подршку и од народа и од медија, који уважавају мој хуманиратни рад у тешким околностима. Велику захвалност дугујем и Рашко-призренској епархији, која се ангажовала око помоћи преко међународних институција на Космету. Ипак, најдража ми је морална подршка деце из енклава која ми шаљу цртеже. То ми је највећа сатисфакција", рекао је Гујон. 

Гујон због одлуке косовског МУП-а не може да буде у конвоју помоћи за српске енклаве на Косову и Метохији, које организује последњих 14 година. 

Извор: politika.rs

Нема коментара:

Постави коментар