ЊЕНА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА ЈЕ БИЛА ДА ЈОЈ ДЕЦА ИМАЈУ КРОВ НАД ГЛАВОМ: НЕДЕЉКО И ДРАГАНА СУ ОСТАЛИ САМИ И БЕЗ КУЋЕ

Недељко Јовановић (12) и његова сестра Драгана (16) живе сами, без игде икога, у изнајмљеном стану у близини Ваљева, за који плаћају месечну кирију. Њихов отац преминуо је пре десет година, а мајку Снежану изгубили су пре само шест месеци, након дуге и тешке борбе са раком. 


Њена једина зеља била је да доврши кућу коју је са супругом почела градити, како би деца имала свој кров над главом, али ју је у тој намери претекла опака болест. Деца имају полусестру, која се брине о њима колико год може, али она има и своју породицу о којој се стара. 

Драгана и Недељко су одлични ђаци и вредни људи. Девојчица прихвата све могуће послове како би обезбедила средства за преживљавање за свог млађег брата и себе. Од рада у њиви код комшија, до чишћења њихових кућа за ситне новце. 

Љубав која повезује ову сестру и брата дотакне свакога ко их види заједно. Њихова је жеља да се кроз живот боре сами, али заједно, руку под руку, јер би одласком у дом за незбринуту децу били раздвојени. 

"До сада нисмо наишли на случај где се овако мала деца брину сама о себи, препуштена на милост и немилост животу, комшијама и добрим људима. Кућа коју су њихови родитељи градили, на корак је до завршетка. Потребно је довршити купатило, средити подове, као и изолацију и фасаду куће", кажу у Хуманитарној организацији "28. јун", која ће покушати да Јовановићима обезбеди нормалан живот и испуни последњу жељу њихове мајке. 

Хајде да заједничким снагама помогнемо овим малишанима да наставе тамо где су њихови родитељи стали. Да довршимо њихов породични дом, како више не би трошили новац за кирију и како би остали заједно.

Јовановићима можете помоћи уплатама на следеће рачуне:

Credit Card: https://28jun.org/#donate 


Донације из Србије:

Име: 28. ЈУН 

Динарски рачун: 265619031000037746 

Рајфајзен банка Србије

Извор: telegraf.rs

Нема коментара:

Постави коментар