КАКВА ВЛАДА ТАКВА И ПАРАДА: СОДОМА И ГОМОРА У СРЕД БЕОГРАДА

Шетњом од Славије до Студентског трга, припадници ЛГБТ популације јуче су поново понизили већинску, нормалну Србију. 


Учеснике Геј параде подржали су премијерка, министри, градоначелник Београда, амбасадори. Било је појачано присуство полиције, а инцидената није било. Од 10 до 20 часова у центру града је важио посебан режим саобраћаја. 

Педери, лезбејке, бисексуалци и трансексуалци слободно су шетали улицама краља Милана, Теразијама, Коларчевом преко Трга Републике и Васином до Студентског трга. 

На Студенстком тргу одржан је и велики концерт, а учеснике Параде дочекала је певачица Ида Престер. Цео програм је трајао до 20 часова. 

Слоган овогодишње параде поноса био је "Реци ДА". Манифестација је званично отворена поруком Јоване Орусине из Организационог одбора да се борба за ЛГБТ права наставља. 

Учесници и организатори Параде су подсетили на своје захтеве које годинама понављају. Међу њима су усвајање закона о родном идентитету и закона о истополним заједницама. 

У поворци, "украшеној" дугиним заставама и балонима, на почетку шетње била је Ана Брнабић, која је испратила учеснике Параде, а шетали су и министри, Бранко Ружић и Зоран Ђорђевић и градоначелник Београда, Зоран Радојичић. 

Међу окупљенима, уочи почетка шетње, били су и амбасадор САД Кајл Скот, Француске Фредерик Мондолони, Норвешке Арне Сане Бјорнстад, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, повереница за равноправност Бранкица Јанковић. 

Извор: tanjug.rs

Нема коментара:

Постави коментар