БЕОГРАД ЋЕ СУТРА ПОНОВО БИТИ ПОНИЖЕН: ГЕЈ ПАРАДA ОД СЛАВИЈЕ ДО СТУДЕНТСКОГ ТРГА

Геј парада биће одржана сутра, са шетњом од Славије до Студентског трга, а почеће око 14.30 сати, најавили су организатори на конференцији за медије. 


Поворка ће се кретати од Славије улицама Краља Милана, Коларчевом, преко Трга Републике, Васином, до Студентског трга. 

Након тога ће у Студентском парку од 16 до 20 часова бити организован забавни програм, који је отворен за јавност. 

Један од организатора параде Горан Милетић је рекао да ће полиција сутра имати финалну безбедносну процену, али и да је ситуација по питању безбедности сада много боља него претходних година. 

Казао је да нису слали појединачна писма политичарима и представницима власти да учествују у паради, већ да су позивани преко друштвених мрежа и медија да се придруже. 

"Као и претходних година, очекујемо да дође премијерка, градоначелник и други", додао је Милетић. 

Каже да ће улази бити отворени од 12 сати, док ће програм почети у 14 сати обраћањем "куме" параде, новинарке Сузане Трнинић. 

Позвао је представнике медија да уђу на улаз Славија. Ове године је обезбеђено више улаза: Славија, из Ресавске улице, угао Македонске и Коларчеве, Призренске улице, Зеленог венца и хотел Москва. 

Новина је што ће када шетња буде завршена програм бити настављен у Студентском парку, где ће бити обезбеђен посебан улаз. 

Такође, новина је што ће прајд инфо-центар радити до пролећа, а не само месец дана, као ранијих година. 

Поново ће бити упућени захтеви влади, а Јованка Тодоровић је рекла да имају седам захтева: тражи се одговорност државе и боља заштита права када је реч о ЛГБТ популацији, санкиционисање свих случајева насиља и злочина из мржње, усвајање закона о родном идентитету, усвајање закона о регистрованим истополним заједницама, објективно извештавање о ЛГБТ заједници, затим реформа образовања и избацивање дискриминаторских садржаја из уџбеника када је у питању ЛГБТ и усвајање закона који би спречио вршњачко насиље на основу родног идентитета и сексуалне оријентације. 

Извор: rts.rs

Нема коментара:

Постави коментар