ВУЧИЋ ОТВОРЕНО ПРИЗНАО ИЗДАЈУ: ЗАЛАЖЕМ СЕ ЗА РАЗГРАНИЧЕЊЕ СА "КОСОВОМ"

Залажем се за разграничење са Албанцима, поручио је Александар Вучић. Решење за Косово и Метохију, ако га буде, мора да буде свеобухватно, а не једноставно нити упрошћено, како неки замишљају, истакао је Вучић. 


"Ја се свакако залажем и то не кријем, и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима", рекао је Вучић новинарима у Шиду, где је посетио фабрику за прераду меса. 

"Да имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада, то је увек извор потенцијалних сукоба и проблема", објаснио је председник Србије.

Да ли ћемо успети у разграничењу не зависи од нас, каже председник и примећује: "За танго је потребно двоје". 

Решење за Косово и Метохију, ако га буде, истакао је, мора да буде свеобухватно, а не једноставно, нити упрошћено, како неки замишљају. 

Рекао је да, за разлику од Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја и појединих западних представника, и оних у домаћој јавности који све знају, "а нису ниједном разговарали нити присуствовали било каквим разговорима", не жели да износи неке ствари, јер би тиме рушио нашу позицију. 

Вучић је рекао да ће недвосмислено рећи шта мисли када се буде близу неког опипљивог решења. 

"То мора да буде свеобухватан план који се тиче много тога, и не једноставан или упрошћен како неки замишљају", рекао је и нагласио да не може да говори о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије у преговорима. 

Извор: tanjug.rs

Нема коментара:

Постави коментар