ВУЧИЋ ИЗНЕО СТАВ О КОСМЕТУ: НА КОСОВУ НЕМАМО НИШТА, ЈЕДАН МЕТАР БИ БИО ДОБИТАК

Александар Вучић изјавио је да би за Србију био добитак да добије "један метар на Косову" где, како је казао, "данас немамо ништа". 


Током посете селу Доњи Бањани, код Љига, рекао је да га у вези с Бриселским дијалогом критикују они који су "поставили границу између Србије и Косова, а данас би хтели Скадар и Глоговац". 

"Писмо Владимиру Путину је послао човек који је поставио границу, а ми бисмо рекли административну линију на Брњаку, у његовој општини Зубин Поток. Он и његова власт поставили су границу на Јарињу", казао је Вучић. 

Уз оцену да је претходна власт, до 2012. године, ставила "печат и восак на косовску независност", Вучић је казао да се садашња власт бори да "добијемо шта можемо за свој народ и своју државу". 

"Све што су они изгубили, да један метар добијемо, добитак је јер сада немамо ништа. Људи треба да имају поверења у своје руководство које даноноћно ради на том питању. Данас нисмо сасвим искључени из тога, а до 2012. године само су чекали да ставимо потпис на независност која је Косову дата", казао је Вучић. 

Оценио је и да је унутрашњи дијалог о Косову "апсолутно успео" и да су се чула различита мишљења, да је било "чак и увреда", али да то показује да је расправа била слободна и демократска. 

Извор: beta.rs

Нема коментара:

Постави коментар