СРПСКИ "ДЕЛФИНИ" ОСВОЈИЛИ ЗЛАТО НА МЕДИТЕРАНСКИМ ИГРАМА

Ватерполисти Србије освојили су златну медаљу на Медитеранским играма у Тарагони победивши у финалу екипу Грчке са 12:10. Меч је одлучен након извођења петераца, где су српски "делфини" имали више среће и умећа. 


Најефикаснији у српском тиму били су Филип Филиповић и Душан Мандић са по три гола. Два је дао Стефан Митровић, а стрелци су још били Милош Ћук, Никола Јакшић, Душко Пјетловић и Милан Алексић. Код Грка је Јоанис Фунтулис дао три гола. 

Приликом извођења петераца Филиповић, Алексић, Мандић и Стефан Митровић су били непогрешиви док су Аргиропулос и Фунтулис погодили, али је Митровић био успешнији код шутева Генидунаса и Влахопулоса. 

Селектор Дејан Савић је рекао да је утакмица била права финална са грешкама на обе стране. 

"Грешке су последице умора, због тога смо неке ситуације лако решиве сада претварали у катастрофалне грешке. Ипак мислим да смо заслужено добили", навео је Савић. 

Капитен Филип Филиповић је био задовољан али је и упозорио на осцилације у игри. 

"Највише ми је драго што смо се вратили и што је све зависило од нас. Осцилације у игри, недостатак концентрације морају да нас упозоре. Не могу да нам се догађају онакве контре, зато ћемо да извучемо поуке. Имали смо две јаке провере, са Црном Гором на старту и сада у финалу. Видели смо шта треба да радимо", рекао је Филиповић. 

То је друго медитеранско злато за српски ватерполо после Пескаре и 2009. године. Ово је 33. по реду медаља за српски тим на Медитеранским играма. 

Ватерполисти полећу у понедељак чартером после 22 часа. Следе три дана одмора, а ново окупљање је у петак увече. 

Извор: rts.rs

Нема коментара:

Постави коментар