СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА АНЕ БРНАБИЋ: КОСОВО ЈЕ БИЛО СРБИЈА, АКО БУДЕМО ИНСИСТИРАЛИ ДА И ДАЉЕ ПРИПАДА СРБИЈИ НЕЋЕМО ПОСТИЋИ КОМПРОМИС СА АЛБАНЦИМА

Ана Брнабић изјавила је данас да се мора постићи компромис око Косова, али да ни признање независности ни инсистирање да Косово припада Србији нису компромисна решења. 


Брнабић је рекла да су односи с Приштином за "Србе тешки и емоционални" и да је Aлександар Вучић учинио храбар и одговоран корак када је почео интеррегионални дијалог, пошто је дотле сваки разговор био табу. 

"Косово је било Србија. Тачка. Сада морамо наћи компромис. Србија никада неће признати независно Косово. То не би био компромис. А када бисмо и даље инсистирали да Косово припада Србији, компромис не би био могућ", рекла је Брнабић.

Додала је и да обе стране морају да изађу из удобне зоне свог увреженог начина размишљања и оценила да Приштина то до сада није учинила. 

Она је рекла да Приштина није почела да спроводи основу Бриселског споразума, успостављање Заједнице српских општина, као и да се повећао број напада на Србе на Косову што, према њеним речима, "указује да би намера Приштине могла да буде и да се отерају сви Срби" што Србија неће допустити. 

"Србија је спремна за разговоре. Али за то нам је потребан партнер", закључила је она. 

Извор: beta.rs

2 коментара:

  1. Које празне фразе. "Србија никада неће признати независно Косово" а одмах затим, "Косово је било Србија". Косово и Метохија је део окупиране територије Републике Србије и било какав компромис са Албанцима је немогућ.

    ОдговориИзбриши
  2. kosovo i svka stopa kosovske zemlje nesme pripastišiptarima kosovo je oduvek stolećima bilo srbsko .SRBSKAKRVJE LILA BRANEĆI SVOJU ZEMLJU PROTIVU TURAKA GDE SU TURCI IZGUBILI BITKU .ONAJ KO ZABORAVLJA SVOJE KORENE NESTJE .ALI AKO ZEMLJOM UPRAVLJA I VLADOM HRVATICA TU NEMA DOBROG OA ZA JAVNOST PRIČAJEDNO A U RAZGOVORU SA ZAPADOM GOVORI ISTINU DA ĆE KOSOVO BITI SRBSKO SRAMOTA SBIJO.

    ОдговориИзбриши