ШИПТАРИ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ПРЕТЕ: РАТОВАЛИ СМО СА СРБИЈОМ, КИДАЋЕМО ЗА ПОБЕДУ

Од жреба за предстојеће СП у Русији, који је у Е групи спојио селекције Србије и Швајцарске, велика пажња поклања се том дуелу.


Разлог је јасан и он нема много везе са фудбалом, велики број швајцарских репрезентативаца рођено је у јужној српској покрајини Косову и Метохији или вуче порекло одатле. У ту групу спадају и прве звезде тима Ђердан Шаћири (26) и Гранит Џака (25). 

Шаћири је рођен у Гњилану, много пута до сада се истицао националистичим паролама (својевремено је претио да ће играти за тзв. Косово пошто му је одузета капитенска трака у Швајцарској), а за Мондијал је припремио посебне копачке, са заставом тзв. Косова. На меч са Србијом гледа из посебног угла. 

"Многи причају о тој утакмици, повезују са политиком. То је нормално, пошто је неколико нас са Космета. Наша земља је била у рату са Србијом. Трудићу се да се фокусирам само на меч и помогнем тиму да дођемо до победе", поручио је крилни везиста. 

Значаја утакмице са Србијом, свестан је и Џака. Играч Арсенала је рођен у Базелу, али је пореклом из јужне покрајине. 

"Бразил је фаворит, али је и Србија неугодан противник. Сада не могу ништа да обећам, осим да ћемо играти до границе бола. Кидаћемо за победу", јасан је Џака. 

Поред њих двојице, из екипе Владимира Петковића, на Косову је рођен и Валон Бехрами (Косовска Митровица), док су Бљерим Ђемаиљи и Адмир Мехмеди Албанци рођени у Македонији. 

Србија и Швајцарска ће се у Русији састати у другом колу, 22. јуна у Калињинграду.

Извор: zurnal.rs

Нема коментара:

Постави коментар