И ЊИМА ДОЗЛОГРДИЛО: ПЕНЗИОНЕРИ СУТРА ОРГАНИЗУЈУ ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ

Под слоганом "Нећемо зарез, ставимо тачку на пљачку пензионера", пензионери ће 12. јуна у центру Београда организовати протест незадовољни, између осталог, најавом и временом укидања Закона о смањењу пензија.  


Протест организује Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије уз подршку синдиката и удружења пензионера и синдиката запослених, са почетком у 18 часова на Тргу Николе Пашића. 

Како су навели у саопштењу, протест организују како би исказали незадовољство урушавањем уставног поретка доношењем и применом несистемског закона о смањењу пензија, опструкције Уставног суда Србије у оцењивању уставности Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, али и због неспровођења одлуке Уставног суда о правима војних пензионера. 

Протестују и због "подржављења и урушавања фонда ПИО", али и због "манипулација које се врше са пензионерима од стране Председника Србије најавом начина и времена укидања закона о смањењу пензија". 

Пензионери су оценили да ће нови лекс специјалис којим се укида Закон о смањењу пензија, сахранити Закон о ПИО, али и да показује да власт нема намеру да врати неисплаћене обавезе. 

"Укидање Закона је најављено крајем ове или почетком следеће године иако од децембра 2017. године, слушамо да је Србија изашла из финансијске кризе. Актуелна власт уопште не говори о уставној обавези да неисплаћене делове пензије врати са каматом", наводи се у саопштењу. 

Извор: beta.rs

Нема коментара:

Постави коментар