МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ: УПРКОС ПРОТЕСТИМА МАЛИНАРА НЕЋЕМО ПОВЕЋАТИ ЦЕНУ МАЛИНЕ

Министар пољопривреде, Бранислав Недимовић, изјавио је да држава не може да учини ништа када је у питању цена малине, поводом протеста малинара који су блокирали магистрални пут у Пријепољу. 


"Они траже цену, а на то држава не може да утиче. Не знам до када ће трајати блокада, то зависи од њих. Испуњено је оно што су тражили раније, а то је формирање Националног савета за малину, као и да се реши проблем са ђубривом. То је све решено, а код цене држава не може ништа", изјавио је Недимовић. 

Ауто-мото савез Србије саопштио је јутрос да је услед протеста малинара саобраћај потпуно обустављен на магистралном путу у Пријепољу, који иде ка Црној Гори. 

Произвођачи малина и даље у Пријепољу блокирају магистрални пут кроз Србију ка Црној Гори, Београд-јужни Јадран, због чега возила кроз тај град на југозападу Србије иду заобилазно што би могло потрајати и до десет дана, односно до испуњења њихових захтева. 

Малинари су најавили су да ће данас Савез малинара Србије "Српска малина", подржати протест који су организовала Удружење пољопривредних произвођача "Лимска долина" из Пријепоља и Прибоја и Удружење пољопривредних произвођача из Ужица. 

Они нису успели да се договоре с представницима Министарства пољопривреде да се откупна цену повећа на 180 динара. Министарство им је поручило да "адреса" за тај захтев није држава, већ да тржиште диктира цену. 

Извор: alo.rs

Нема коментара:

Постави коментар