ОТВАРАЊЕ СПЕКТАКЛА: ДАНАС ПОЧИЊЕ СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ФУДБАЛУ

Русија ће од данас па у наредних месец дана бити светска фудбалска престоница, јер ће 11 градова угостити 32 тима који се боре за чувену "богињу", трофеј намењен шампиону Светског првенства. 


Првенство отварају домаћа селекција Русије и репрезентација Саудијске Арабије на стадиону "Лужњики" у Москви од 17.00 часова, директан пренос је на Првом програму РТС-а. 

Чувени трофеј брани селекција Немачке, која је пре четири године савладала Аргентину за своју четврту титулу на Светском првенству. 

Рекорд са једном титулом више од Немаца држи селекција Бразила, која са разлогом у Русију путује као главни фаворит за шесту "богињу", али неће "кариоке" имати лак задатак, пошто исте амбиције поседују и селекције Шпаније, Немачке, Француске, Аргентине, Белгије и Енглеске. 

Репрезентација Србије се поново налази у елити светског фудбала, пошто јој то није пошло за руком 2014. године у Бразилу, а "орлови" желе да поправе утисак са свог последњег наступа из Јужне Африке 2010. године и прођу групну фазу такмичења. 

Извор: rts.rs

Нема коментара:

Постави коментар