ПЕТ МЕСЕЦИ ОД УБИСТВА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: БЕЗ ПОМАКА У ИСТРАЗИ И ПОРЕД ОБЕЋАЊА ВУЧИЋА И ТАЧИЈА

Оливер Ивановић, лидер Грађанске иницијативе Србија, демократија, правда (ГИ СДП), убијен је у Косовској Митровици на данашњи дан пре пет месеци, а убице су и даље непознате без обзира на обећања Александра Вучића и Хашима Тачија да ће убиство бити расветљено.


Оливер Ивановић убијен је ујутро, 16. јануара, испред просторија ГИ СДП са шест метака с леђа, из аутомобила у покрету. 

Функционер ГИ СДП, Ксенија Божовић, рекла је да чланови породице убијеног Оливера Ивановића, а ни његови најближи сарадници немају никакве информације о току истраге.

"Прошло је 150 дана од убиства, а нико нам није јавио ништа, не знамо и немамо ни један једни детаљ о току истраге, ни ми ни породица", рекла је Божовићева.

Према њеним речима, разочарање у истрагу и исход истраге повећала је и недавна изјава представника Кфора да ће се укључити у процес ако буду позвани.

"Нама није битно да ли ће истрагу водити српски, косовски или међународни органи, важно нам је да се истина о убиству открије", рекла је Божовић која сматра да је сасвим непрофесионално ако неко тек сада треба да позива Кфор.

Божовић је изразила незадовољство што им надлежни ни након пет месеци нису вратили "рисивер" који је однет током увиђаја.

"Ако су имали шта да виде, могли су да виде за пет месеци и да нам врате однету опрему", рекла је она и додала да данас сви жале што сами нису погледали снимке пре него што их је полиција однела.

Приштинско Тужилаштво навело је, како је крајем маја саопштила Божовић, да камере на просторијама ГИ СДП пред којима је убијен Ивановић, нису снимиле ништа, јер су у квару биле 12 дана, а прорадиле су тек десет минута након убиства.

Извор: beta.rs

Нема коментара:

Постави коментар