СРАМОТА: РАТНИ ВЕТЕРАН СА КОШАРА ПРИВЕДЕН ЗБОГ ПОДРШКЕ ПРОТЕСТУ ПРОТИВ ПОСКУПЉЕЊА ГОРИВА

Полицијска управа у Чачку поднела је прекршајне пријаве против шесторице Чачана који су учествовали у блокади магистралног пута у Прељини. Још десетак мушкараца припадници полиције су легитимисали и они очекују да ће им пријаве стићи на кућну адресу. 


Међу приведенима био је и Дејан Петковић, ратни војни инвалид који је у борби на Кошарама изгубио руку. 

"Нас шесторица смо у марици приведени са прељинске петље. Писали су нам пријаве за ометање саобраћаја. Запрећена казна је од 50 до 60 хиљада динара. Писали су пријаву и за пешачење по аутопуту, што је додатних 5.000. Ових 60.000 ћу врло радо поклонити Вучићу и Вулину. Јесам ли за ово ратовао? Ја и немам ауто, него сам дошао да подржим људе. Супер. Нека иде на њихову душу", изјавио је Петковић непосредно након изласка из полицијске станице. 

Због истог прекршаја казне су писане још петорици младића. 

"Видећемо како ће судија реаговати. Рекли су нам да ћемо морати да платимо око 60.000 динара. Ако нас казне, мораћемо све да измиримо за осам дана. Одакле нам толики новац", рекао је један од приведених Чачана. 

Сви они огорчени малим бројем Чачана који су се одазвали позиву на блокаду. Кажу да их на пункту у Прељини није било више од 150. 

"Да нас је било хиљаду или две, да видимо како би нас ухапсили", нагласили су они. 

Пријаве очекује још десетак учесника протеста, пошто их је, како наводе, полиција легитимисала. 

Извор: danas.rs

Нема коментара:

Постави коментар