ПРЕДСЕДНИК ОТВОРЕНО КРШИ УСТАВ: ВУЧИЋ ПРОТИВ СТАВА ЦРКВЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Александар Вучић је изјавио да у декларацији СПЦ о Косову није видео шта је решење, те оценио да је став цркве, нереалан у суштини, једна "нова околност и тешка новост".


У ставу СПЦ, Каже Вучић, није видео решење, већ само то да треба да останемо у замрзнутом конфликту и чекамо боље време.

Вучић је, након разговора са немачким послаником Гинтером Крихбаумом, казао да цео дан размишља шта да каже и одговори тим поводом, те да одговор, какав год смислио, не би био довољно добар.

"Прочитао сам декларацију или саопштење више пута. Све сам видео и све поштујем, само нисам нигде видео шта је решење. Да ли је решење да све негирамо, да будемо против свега, значи да имамо замрзнути конфликт и да чекамо неко боље време. Које боље време, када нас буде пет или три милиона? Када оду сви у иностранство или изгубимо становништво или сви нама побегну 50 година напред?", објаснио је он.

"Грађани ће донети коначну одлуку о свему. Нашу цркву веома поштујем, а мислим да ниједна влада и председник, а волео бих да то питате патријарха Иринеја, нису помогли толико СПЦ. Ми смо доведени у веома тешку ситуацију, јер немамо сада да разговарамо о ни о чему, ако бисмо се држали онога што је СПЦ донела", подвукао је он. 

Вучић је рекао да би наш одговор био, ако би се држали онога што је СПЦ рекла: "Разговора нема, ајде сви Албанци да живите у српској аутономној области".

"То је толико нереално", нагласио је он.

Извор: tanjug.rs

Нема коментара:

Постави коментар