ВУЛИН ИЗРИЧИТ: СТАВОВИ ЦРКВЕ О КОСМЕТУ НАС НЕ ОБАВЕЗУЈУ

Aлександар Вулин, министар одбране, изјавио је данас да се СПЦ дугује пажња, поштовање и захвалност за све што је радила одувек, али да је Србија секуларна држава где политичари, које је народ изабрао на изборима, доносе одлуке.


"Црква даје препоруке и мора се говорити са поштовањем о томе. Да ли ће то определити државну политику и одредити да може само тако и никако другачије, па неће", рекао је Вулин. 

Како каже, Александар Вучић има у Цркви искрено и велико поштовање за оно што ради, али се мора разумети да Црква има своје ставове о КиМ, међутим да то не значи да безусловно мора тако да се ради.

"Црква је пастир свог народа и она да препоруку, она каже како и шта мисли, и о томе мора да се води рачуна. Наравно да ће СПЦ бити уз своју државу, као што је увек и била. Нађите ми време у историји нашег народа када је Црква била против своје државе", нагласио је Вулин.

Извор: rs.sputniknews.com

3 коментара:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=GYNmCCO0SEI

    ОдговориИзбриши
  2. А нађи и ти време када је држава била против своје цркве???

    ОдговориИзбриши
  3. Sta ste zamislili...ko ste vi idioti dovedeni nekrsti, sta mislite da mozete raditi i o cemu cete vi to odlucivati bez Naroda i Crkve...Nece mogne

    ОдговориИзбриши