ДВЕРИ НА КОРАК ОД КОАЛИЦИЈЕ СА ЂИЛАСОМ

Српски покрет Двери све је ближи одлуци да се придружи "Савезу за Србију", који предводи бивши градоначелник Београда, Драган Ђилас.  


Бошко Обрадовић и Драган Ђилас су у последње време више пута разговарали и постигнут је договор да би могла да се успостави политичка сарадња. 

Наиме, замисао некадашњег председника ДС је да се окупи шири и идеолошки шаролик фронт у борби против власти, како би се дошло до што ширег бирачког тела. И Обрадовић је више пута истицао да опозиција, без обзира на разлике, треба да се окупи око једног циља, да смени власт. 

Нико од Ђиласових партнера нема ништа против тога да и Двери буду део савеза. Ипак, потребно је прецизирати тачне заједничке циљеве, како не би долазило до искакања у неким областима, попут, рецимо, Ратка Младића и хашких оптуженика, што је једна од тема око којих се не слажу сви они који ће се наћи у Савезу. 

То практично значи да ће се током наступа у име Савеза за Србију сви држати принципа око којег су се окупили, док ће на појединачним страначким конференцијама говорити о партијским ставовима. 

Иначе, уз Ђиласа су, засад, стали Народна странка Вука Јеремића, Левица Борка Стефановића, Покрет за преокрет Јанка Веселиновића, као и Заједно за Србију Небојше Зеленовића, док је Покрет слободних грађана Саше Јанковића одлучио да неће под исту капу. Један од разлога за недолазак ПСГ је и то што не желе да имају сарадњу са Дверима. 

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар