УЖАС НА КОСМЕТУ: ШИПТАРИ НАПАЛИ СРПСКУ ДЕЦУ, ПОВРЕЂЕНА ШЕСТОМЕСЕЧНА БЕБА

У Старом Грацком, на Косову и Метохији, синоћ је око 20 сати, групу српске деце млађег узраста на сеоском игралишту напала група Албанаца. 


Како се наводи, мештани су покушали да одбране децу и у општем метежу који је настао повређени су жена и шестомесечна беба српске националности. 

Инцидент је почео када је група младића Албанаца почела да вређа и добацује Српкињама које су са децом биле на игралишту. То су чуле комшије Срби који су изашли да заштите мајке и децу и убрзо је настао прави метеж.

Један од Албанаца ударио је младића Србина песницом пред полицајцима. Овај је узвратио, да би потом полицајци бибер спрејом попрскали Србина и његовог брата. 

"Шетао сам по селу и видео како полиција наилази. Видео сам и моју снаху, мајку и комшиницу са децом како се расправљају са једним Албанцем из села. Ја сам пришао да видим о чему се ради, у међувремену је наишао и мој брат. Тај Албанац који је направио инцидент, а чији је отац полицајац, командир станице, испред полицајца је песницом ударио мог брата. Брат је у самоодбрани насрнуо на њега, ја сам пришао да помогнем и заштитим брата као што би свако урадио", рекао је Миливоје Матовић.

Матовић је додао да му је полицајац са неких 20 сантиметара испрскао бибер спреј у очи. 

"Почео сам да се гушим, а том приликом је спреј захватио и братанца и братаницу. Након тога нас је комшија довезао у хитну помоћ где нам је указана помоћ. Брат је приведен у полицијску станицу и још увек се тамо налази", објаснио је Матовић. 

Служба Хитне медицинске помоћи је одмах реаговала и повређеној деци и жени указана је прва помоћ.

Иначе, 23. јула 1999. године у Старом Грацком убијено је 14 српских жетелаца. Досада за тај злочин није нико одговарао. 

Извор: tanjug.rs

Нема коментара:

Постави коментар