МИЛОРАД УЛЕМЕК ЛЕГИЈА: ПРАВА МЕТА ЈЕ БИО ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА

Оптужница је монтирана и оружје политичара за обрачун са неистомишљеницима. Циљ овог процеса требало је да буде откривање позадине убиства Зорана Ђинђића. Али, већ током истраге је утврђено да су сврха процеса били избори 2012. године. Мета овог монтираног поступка био је Војислав Коштуница, а Јединица је колатерална штета. 


Ово је у четвртак изјавио Милорад Улемек Легија у Специјалном суду у Београду, износећи завршну реч на суђењу за организовање оружане побуне Јединице за специјалне операције у новембру 2001. године. Он се терети да је као бивши командант ЈСО, заједно са Звезданом Јовановићем и још петорицом припадника ове јединице, учествовао у тој наводној побуни. 

Легија је говорио скоро четири сата, а на почетку је поново одбацио све наводе оптужнице. Рекао је да није навикао много да прича јер је већ дуже време у самици. 

"Добро знам шта је истина и зато вас молим да ми верујете", рекао је Легија. 

"Права замисао овог циркуса и тенденција оптужнице је квалификација дела као оружана побуна. То даје јак печат, али до данас нисам видео да је изведен иједан доказ, као што ниједан сведок није говорио о побуни, већ управо о протесту. Звездан, Маричић и ја смо, навикао сам већ на то, дежурни кривци за све. Али ова оптужница, која има за циљ да задовољи нечије политичке и друге апетите, упропастила је животе још пет људи и њихових породица. Централно место у оптужници заузима Душан Спасојевић. Спасојевић је звезда оптужнице, а у ствари, био је партнер појединих службеника Владе", казао је Легија. 

На Чедомира Јовановића, лидера ЛДП-а, Легија се посебно осврнуо. 

"Јовановић је омиљени сведок тужилаштва. Он је доказани лажов и драматург. Вероватно су га и у друштву звали краљица драме", прокоментарисао је Легија Јовановића. 

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар