СКАНДАЛОЗНО: НЕНАД ЧАНАК НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ?

Досадашњи председник Скупштине Србије, Маја Гојковић, биће нови министар културе и информисања, док би нови председник Парламента могао да буде неко ко није део владајуће коалиције. 


Позивајући се на неименовани извор из врха власти, "Блиц" наводи да је Маја Гојковић одавно показала интересовање да замени актуелног министра културе и информисања Владана Вукосављевића који се "на тој позицији није најбоље снашао". 

Маја Гојковић за обављање нове функције има подршку председника, премијера и свих у Влади. 

Извор наводи да је један од кандидата за новог председника Парламента лидер Лиге социјалдемократа Војводине, Ненад Чанак, а да би до краја јуна требало да се заврши "прича" о реконструкцији Владе.

Осим министра културе, "Блиц" пише да би Владу могао да напусти и министар спорта, Вања Удовичић, због бројних афера, али и министар привреде, Горан Кнежевић, из приватних разлога. 

Ана Брнабић упутила је јуче предлог Скупштини Србије да актуелни градоначелник Београда, Синиша Мали, буде нови министар финансија, уместо Душана Вујовића који се са тог места повукао из личних и породичних разлога.

Извор: blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар