АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: ДАЋУ СВЕ ОД СЕБЕ ДА СЕ ИЗБОРИМ СА СТАВОМ 80 ОДСТО ЉУДИ У СРБИЈИ

Председник Србије, Александар Вучић, каже да је Београд у сваком тренутку спреман за разговор с Албанцима о постизању компромиса, али да пре тога очекује да буду испуњени Бриселски споразуми.  


Вучић је на прес конференцији с известиоцем ЕП за Србију, Дејвидом Мекалистером, изразио сумњу да и албанска страна жели исто, јер, како је навео, управо је вечерас њихов главни преговарач Авни Арифи рекао да њима не пада на памет да губе време на испуњавање споразума и формирање ЗСО. 

"То говори да они, осим што имају дрскости и храбрости, већ имају и подршку неких па могу да не испуњавају оно што је потписано", оценио је Вучић и додао да се у таквој ситуацији намеће питање шта смо радили пет година, а Београд је, каже, испунио све што је било до њега. 

Осим договора с Приштином, додао је, нама остаје и разговор између нас самих, јер, како је навео, без обзира на то што је истраживање показало да се 80 одсто људи у Србији залаже за одржавање замрзнутог конфликта, он се томе противи. 

"Даћу све од себе да се изборим против става 80 одсто људи који мисле да треба одржати замрзнути конфликт, јер ако буде одмрзнут, не желим да будем одговоран за нови сукоб. Нећу доносити одлуку против нашег народа. Стабилност је важнија од свега другог", поручио је. 

Извор: tanjug.rs

Нема коментара:

Постави коментар