БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: ПУТИН БИ ЗА САМО 60 САТИ РАЗБИО НАТО У ПАРАМПАРЧАД

Руски председник, Владимир Путин, способан је да са својом моћном армијом разбије НАТО у парампарчад за само 60 сати, признао је британски лист "Дејли Стар", свега неколико сати пре него што је шеф Кремља лично запретио Западу да ће изазвати хаос у међународним односима ако још једном нападну Сирију. 


"Ако би дошло до застрашујућег сукоба Америке и Русије, Москва би могла да заврши посао за око 60 сати", наводи "Дејли Стар" позивајући се на изјаве војних стручњака који тврде да је НАТО и даље веома слаб на границама Руске Федерације, док та сила, с друге стране, поседује чак седам моћних армија на том простору. 

"Путин је тренутно у озбиљној предности када су у питању краткотрајни сукоби, те не треба узимати здраво за готово то што он није наредио непосредан одговор на акције Америке, Британије и Француске на територији Сирије. У стратешком смислу постоји озбиљна сумња да је Русија спремна да у веома кратком временском периоду упадне у престонице најважнијих чланица НАТО на тлу Европе и да не би било адекватне одбране", истакао је британски дневник, што је Путин јуче донекле потврдио. 

Бројни аналитичари истакли су да је амерички председник, Доналд Трамп, коначну одлуку о покретању удара на Сирију донео онда када су јавности обелодањени детаљи књиге бившег директора ФБИ, Џејмса Комија, у којој је потврђено како је шеф Беле куће 2003. године имао сексуалне односе са проституткама, као и да Руси поседују видео записе тих оргија. Добри познаваоци међународних односа верују како је то могла да буде кап која је прелила чашу када је у питању америчка акција на сиријске мете, а све с циљем да се пажња јавности скрене са скандала који је очекиван након објаве Комијеве књиге "Виша лојалност: Истина, лажи и вођство". Она, иначе, излази у продају сутра у САД, а очекује се да у њој Коми, ког је Трамп прошле године изненада отпустио, открије још много пикантерија из живота шефа САД.

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар