МАРКО ЈАКШИЋ: СРБИ НА КиМ ПРЕПЛАВЉЕНИ ИНФОРМАЦИЈАМА О ПОДЕЛИ КОСОВА

Српски политичар са Косова Марко Јакшић изјавио је да је стање на северу Косова и Метохије, после убиства Оливера Ивановића, "чудно и депресивно" и упозорио да "нико не жели да себи гради будућност на територији у којој се убијају српски прваци". 


"На српску несрећу, скоро највећи број и аналитичара и грађана сумња да иза убиства Оливера Ивановића не стоје Албанци", тврди Јакшић. 

Он подсећа да и "сам председник Републике каже да на Косову нема етнички мотивисаних убистава" и напомиње да се миграција српског становништва не може спречити тако што ће се људима делити краве, козе или овце. 

"Много неозбиљно. Уместо да има посебан програм да задржи Србе у јужној српској покрајини, он им нуди мрвице више због маркетинга него због стварне жеље да Србе задржи у њиховом завичају", сматра Јакшић. 

Према његовом ставу, "највише што Вучић може да учини за Србе на Косову и Метохији јесте да што пре сиђе са власти".

Јакшић је рекао и да су Срби на Косову и Метохији преплављени информацијама о подели Косова и прецизирао да су "у оквиру онога што, наводно, Србија треба да добије општине на северу Косова или мање од 8 одсто територије јужне српске покрајине". 

"У географском смислу, нарочито када је у питању економија, то је најсиромашнији део Косова и Метохије", предочио је Јакшић. 

Он је оценио да је "тужна заблуда" Милорада Додика да ће Србија, ако се Србија одрекне Косова и Метохије, "много лакше може да пригрли Републику Српску". 

Јакшић, међутим, тврди да, "после дугог периода, време најзад почиње да ради за Србе" и наводи да се "број Албанаца који живе на Косову и Метохији јако брзо топи". 

Према оцени Јакшића, зато је "просто необјашњиво шта председника Србије тера да се у оваквој поприличној журби одриче Косова и Метохије".

Извор: fonet.rs

Нема коментара:

Постави коментар