МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: ВУЧИЋЕВА ПОЛИТИКА ВОДИ ИЗДАЈИ СРБИЈЕ И КОСОВА

Митрополит црногорски-приморски Српске православне цркве Амфилохије, изразио је бојазан да политика председника Србије, Александра Вучића, води "издаји Србије и Косова", пренели су црногорски медији. 


"С Вучићем нисам имао никакав сукоб. Он је први председник Србије који је био на Сабору.… Сада се бојим да његова политика води издаји Србије и Косова и да се зато променио", казао је Амфилохије. 

Митрополит СПЦ је саопштио да је "Апел за одбрану Косова и Метохије", а чији је он један од потписника, написан "због неповерења и комбинација које се праве". 

"Садржај апела је подсетник за оне које је сада допала прилика да владају Србијом да се не одрекну себе. Већ од 1998. и 1999. године, времена бомбардовања, зна се какав је став тих који су наши главни пријатељи, америчког НАТО пакта и Америке, и према Црној Гори и према Србији... Успели су од власти у Црној Гори да добију да се она одрекне изворне Црне Горе. То сада траже и од Србије и Вучића. И како је, нажалост, кренуо Вучић са својим комбинацијама, то неповерење које влада условило је Апел", објаснио је Амфилохије. 

На питање како гледа на Вучићев потез да се о Косову консултује са интелектуалцима, Амфилохије је одговорио да сматра да председник Србије жели да смањи своју одговорност.

Извор: tanjug.rs

Нема коментара:

Постави коментар