ОТКРИВАМО: НАКОН БЕОГРАДСКИХ ИЗБОРА ВУЧИЋ ИЗЛАЗИ СА ПРЕДЛОГОМ ПОДЕЛЕ КОСОВА

Гостујући у емисији "Ћирилица" на ТВ Хепи, Александар Вучић изјавио је да Србији "неће дозволити улазак у Европску унију без јасно решеног питања граница". 


Вучић је приметио да је нови француски амбасадор рекао оно што је познато, да ће Србија морати да склопи правно обавезујући споразум са Косовом, а то предвиђа да има решено питање граница. Истакао је да свакако неће бежати од тога да каже шта је најмање лоше решење. 

"Јер, доброг решења нема", рекао је и додао да ће за два до два и по месеца рећи шта је то што он мисли, а ако народ не буде мислио тако, то ће, каже, бити пораз његове политике. 

"Сви мисле ти Вучићу заврши то, ми ћемо ти одрубити главу, а у себи ћемо говорити хвала Богу да не морамо да се бавимо тиме", додао је Вучић. 

Када на све ово додамо раније изјаве Ивице Дачића и Милорада Додика о томе како је подела Косова наводно најбоље решење, изводи се јасан закључак да ће Вучићев предлог бити управо подела јужне српске покрајине, према којој би Србији требало да припадну само четири општине на северу Косова, док би остатак територије, путем правно обавезујућег споразума са Приштином, био признат као независна држава.

Извор: sin.rs

Нема коментара:

Постави коментар