САХРАЊЕН ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ, ГРАЂАНИ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ МУ ОДАЛИ ПОЧАСТ

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда", Оливер Ивановић, сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. 


Поред породице и страначких колега од Ивановића се опростио велики број грађана из целе Србије, који су од јутрос одавали пошту убијеном политичару са Косова и Метохије, у тишини су палили свеће и остављали цвеће. 

Опело је служио владика рашко-призренски Теодосије, који је током говора рекао да је Ивановић у срцима свих оставио велику празнину. 

"Он је био велики човек, храбар и патриота који се цео живот борио за правду и истину", казао је Теодосије. 

"Његова животна жеља и визија била је да Срби остану и опстану на вековним огњиштима. Никада се није штедео, ни 1999. године, ни када је међународним представницима сведочио о страдању Срба. Свуда су га с пажњом слушали. За њега је Косово било увек много више од територије и политике. Увек је мислио на унапређење живота обичног човека с обе стране Ибра. Посебно је био везан за Дечане, у којима се родио. Увек је пленио хришћанским оптимизмом. Указивао је на проблеме које треба решити. Посећујући га у притвору, никада нисмо видели очајање, већ веру. Дубоко ће нам свима недостајати, али наша срца данас нису тужна, јер је показао да жртвовање није губитак. Оливер остаје са нама као симбол наше решености да будемо своји на своме“, рекао је владика Теодосије.

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар