СРПСКА НОВА ГОДИНА ДОЧЕКАНА УЗ ВАТРОМЕТ И МУЗИКУ ШИРОМ ЗЕМЉЕ

У градовима широм Србије свечано је уз ватромет и концерте дочекана српска Нова година. У Ваљеву је наступио Шабан, у Београду Милиграм. Нишлије су дочекале нову годину уз Тропико бенд, а Новосађане су забављали бројни извођачи. 


Београђани су српску Нову годину синоћ дочекали уз велики ватромет испред Храма Светог Саве, као и уз концерте на отвореном испред зграде општине Звездара. 

Овогодишњу прославу српске Нове године код Храма обележили су хорови музичких школа "Станковић" и "Гроцка", музички програм "Схаке анд Спеар", бденије и молебан као и традиционални ватромет тачно у поноћ. 

На платоу испред зграде општине Звездара у Булевару краља Александра за бесплатну забаву на отвореном били су задужени Милиграм и Џенан Лончаревић. 

По традицији, Скадарлија је најпопуларнија око новогодишњих празника. Гости су се дочекивали куваном ракијом, онако како ред налаже. 

У црквама је навече било празнично бдење, молебан који се служи на крају сваке године. 

Православна нова година у нашем народу се назива и Мали Божић, јер се на тај дан завршавају божићне свечаности. 

Неколико хиљада Нишлија у парку Светог Саве 14. јануар дочекало је уз "Тропико бенд" и ватромет који је почео 5 минута пре поноћи.

Нагли пад температуре и јак ветар нису омели Нишлије да православну Нову годину дочекају у сјајној атмосфери уз хитове поп групе "Тропико бенд" и да заједно са њима одброје последњих 10 секунди пре поноћи. 

Извор: tanjug.rs

Нема коментара:

Постави коментар