НАЈНОВИЈЕ ИСТРАЖИВАЊЕ: СНС ИСПОД 40 ОДСТО У БЕОГРАДУ

Највећу подршку грађана Београда на локалним изборима, да се одржавају идуће недеље, добила би Српска напредна странка (СНС), за коју би гласало нешто више од 37 одсто, док би изборни цензус прешло још шест странака, показало је данас објављено истраживање агенције Нинамедија. 


Како се наводи у саопштењу, међу опредељеним гласачима, СНС је странка која има највише потенцијалних гласача 37,2 одсто, на другом месту је листа окупљена око Покрета слободних грађана (Јанковић-Ђилас-Јеремић) са 14 одсто, следи група грађана Александра Шапића са 9,2 одсто подршке и Социјалистичка партија Србије са 7,5 одсто. 

Цензус би прешла и Демократска странка са 6,9 одсто, Српска радикална странка са 6,1 и Српски покрет Двери, за који би гласало 5,7 одсто бирача. 

"Остале странке имају мање од пет одсто подршке", наводи се у том истраживању. 

Када би се следеће недеље одржавали локални избори у Београду, 41 одсто грађана се изјашњава да би сигурно, а 24,1 одсто да би вероватно изашли на гласање. 

Готово 20 одсто грађана сигурно не би гласало док се нешто више од осам одсто вероватно не би одазвало позиву на изборе. 

Истраживање агенције Нинамедија обављено је теренски на територији Београда, у периоду од 3. до 16. јануара на узорку од 1.208 грађана.

Извор: beta.rs

Нема коментара:

Постави коментар