ЕВО КАКО У ОВОМ ТРЕНУТКУ СТОЈЕ СТРАНКЕ И ПОКРЕТИ У БЕОГРАДУ

Када би се београдски избори одржали у недељу Српска напредна странка освојила би 39 одсто гласова грађана, а следеће би биле коалиција ПСГ- НС - Драган Ђилас и Група грађана Александар Шапић, са по 16 одсто гласова, показује истраживање агенције "Фактор плус". 


Листа Луке Максимовића - Љубише Прелетачевића Белог, по истраживању агенције "Фактор плус", освојила би 6,1 одсто, Социјалистичка партија Србије 5,9 одсто гласова бирача, ДС пет одсто, ГГ Не давимо Београд 2,8 одсто, исто као и Двери, а остале листе до 2,5 одсто гласова бирача. 

Иначе, како показују резултати, излазност би била 48 одсто, 22 одсто грађана нема став, док се 30 одсто изјаснило да не би изашло на биралишта. 

Директор агенције за испитивање јавног мњења "Фактор плус", Владимир Пејић, је на представљању резултата рекао да је извесно да би више од 50 одсто грађана изашло на београдске изборе. 

Истиче да је, у односу на истраживање рађено прошлог месеца, примећен значајан пад рејтинга Покрета слободних грађана и каже да је то вероватно последица "негативних догађаја" у том покрету. 

Истраживање "Фактор плуса" рађено је на узорку од 1.000 испитаника са територије Београда, у периоду од 28. новембра до 5. децембра. 

Извор: beta.rs

Нема коментара:

Постави коментар