НОВА СНАГА СРБИЈЕ ОШТРО ПРОТИВ ПРОМЕТА ГМО ПРОИЗВОДА У СРБИЈИ

Поводом најава из Владе Републике Србије да ће се дозволити промет ГМО производа у Србији, огласила се Нова снага Србије (НСС) оштрим саопштењем за јавност које вам преносимо у целости. 


"Нова снага Србије упозорава српску јавност да се интензивно припрема терен за ослобађање српског тржишта за генетички модификоване организме (ГМО). Не постоји апсолутно ниједан оправдан разлог, макар то био и пријем Србије у Светску трговинску организацију, да се дозволи промет ГМО производа у нашој земљи", наводи се у саопштењу које је потписао Никола Маленчић, председник НСС.

"Сматрамо да Србија по сваку цену мора да остане слободна од ГМО производа, пре свега због здравља наше деце. Исто тако, Србија не сме да постане полигон за спровођење интереса великих корпорација", додаје се у саопштењу НСС. 

"Грађани Србије морају да знају шта једу. Залажемо се да Србија негује традиционалну пољопривреду, да помогне нашим ратарима и подстакне органску производњу и да тиме парира другим земљама", закључује се у саопштењу. 

Извор: novasnagasrbije.rs

Нема коментара:

Постави коментар