НА ПОМОЛУ НОВА КОАЛИЦИЈА: ДАЧИЋ, ШЕШЕЉ И ПАЛМА НАЈАВИЛИ ЗАЈЕДНИЧКИ НАСТУП НА ПАРЛАМЕНТАРНИМ ИЗБОРИМА

На локалним изборима у општини Мионица, 24. децембра, на заједничкој листи наступиће СПС, СРС и ЈС, а лидери тих странака, Ивица Дачић, Драган Марковић Палма и Војислав Шешељ одржали су предизборни скуп ове коалиције.


Председник СПС, Ивица Дачић, изјавио је да се не би изненадио да буде и ванредних парламентарних избора.

"Можда се понекад нисмо слагали, али једно је сигурно, никада нисмо били издајници", рекао је Дачић истичући шта је повезало две странке власти и једне опозиционе за заједнички наступ на локалним изборима. Дачић је изјавио да се не би изненадио да буде и ванредних парламентарних избора.

Дачић је на конвенцији листе СПС-ЈС-СРС у Мионици, где ће 24. децембра бити одржани локални избори, позвао грађане да изађу на гласање, гласају за ту листу, како би остварила добар резултат и како би могла да се договори са СНС након избора и да има већи утицај у тој општини.

"А, дај боже да тај резултат буде добар и на овим другим изборима који се очекују, а ја се не бих изненадио да буду и парламентарни избори у Србији. Што да не, кад већ идемо на изборе", додао је Дачић.

Рекао је да су ти избори и важни из угла потребе јачања "патриотског блока", јер, како је приметио, све је више оних који би да дестабилизују Србију и регион.

Шешељ се сложио с тим и додао да би била добра и нека шира патриотска коалиција на републичким изборима. 

"Наша политика је принципијелна. Јесмо за ЕУ, али не по цену наших државних интереса и територијалног интегритета. Ако неко мисли да се унутрашњи дијалог води у Србији како би се признало независно Косово, онда се грдно вара. Косово никада неће постати члан УН док је наших пријатељских односа са Русијим и Кином", рекао је Дачић.

"Ја сам против Хашког трибунала, против независног Косова и да два мушкарца улазе у брак", рекао је Марковић. 

Додао је да је "Шешељ разбио Хаг као звечку", а да тамо није ни суђено Шешељу, већ Србији и Шешељ је, каже, у Хагу одбранио Србију. 

"Дачић је заслужан што Косово није ушло у Унеско и што је српско коло признато у Унеску као наша кулурна нематеријална баштина", рекао је Марковић. 

"Слажем се са свим што је Палма рекао. Ја никада нећу дозволити да "досманлије" дођу на власт и зато би била добра и нека "шира патриотска коалиција и на републичком нивоу", рекао је Шешељ и оценио да је Мионица зато "на неки начин експеримент".

"Ми смо овде да парирамо напредњацима и да после избора уђемо у разговор са СНС са што више одборника", рекао је Шешељ. 

Извор: blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар